Spelling Correction – Choose the Correctly Spelt Word, Spell Check, Correct Word (English, Study Material, Exam Preparation, Question and Answer)

Practice Questions : Spelling Correction

Question 1: Choose the correctly spelt word.
A) Pasanger
B) Passenger
C) Pesanger
D) Pessenger

Answer: Option B
Correct Word: Passenger

Question 2: Choose the correctly spelt word.
A) Foreign
B) Fariegn
C) Forein
D) Foriegn

Answer: Option A
Correct Word: Foreign

SSC CGL, CHSL Exam Prep & Test


Prepare for SSC CGL, CHSL, SSC MTS, Junior Engineer

More than 1200+ detailed question and answers

SSC CGL, CHSL Exam Prep & Test – Download Now!


Question 3: Choose the correctly spelt word.
A) Exampal
B) Example
C) Exemple
D) Exampel

Answer: Option B
Correct Word: Example

Question 4: Choose the correctly spelt word.
A) Committee
B) Comittee
C) Commitee
D) Comitee

Answer: Option A
Correct Word: Committee

Question 5: Choose the correctly spelt word.
A) Guerila
B) Gorila
C) Gurilla
D) Gorilla

Answer: Option D
Correct Word: Gorilla

Question 6: Choose the correctly spelt word.
A) Fascist
B) Facict
C) Facist
D) Fasist

Answer: Option A
Correct Word: Fascist



Question 7: Choose the correctly spelt word.
A) Career
B) Carreer
C) Caireer
D) Careir

Answer: Option A
Correct Word: Career

Question 8: Choose the correctly spelt word.
A) Commision
B) Comission
C) Commission
D) Comision

Answer: Option C
Correct Word: Commission

Question 9: Choose the correctly spelt word.
A) Jewellery
B) Jewelery
C) Jwellry
D) Jewellry

Answer: Option A
Correct Word: Jewellery

Question 10: Choose the correctly spelt word.
A) Business
B) Buisness
C) Buisiness
D) Bussiness

Answer: Option A
Correct Word: Business



Question 11: Choose the correctly spelt word.
A) Approached
B) Aproched
C) Aproached
D) Appraoched

Answer: Option A
Correct Word: Approached

Question 12: Choose the correctly spelt word.
A) Moustache
B) Mustach
C) Mustache
D) Moustach

Answer: Option A
Correct Word: Moustache

Question 13: Choose the correctly spelt word.
A) Allottee
B) Alotte
C) Alottee
D) Allotee

Answer: Option A
Correct Word: Allottee

Question 14: Choose the correctly spelt word.
A) Alienatte
B) Alienate
C) Aliennate
D) Allienate

Answer: Option B
Correct Word: Alienate



Question 15: Choose the correctly spelt word.
A) Recommend
B) Recomend
C) Reccomend
D) Recommand

Answer: Option A
Correct Word: Recommend

Question 16: Choose the correctly spelt word.
A) Recomendation
B) Recommendation
C) Recoomendation
D) Recomandation

Answer: Option B
Correct Word: Recommendation

Question 17: Choose the correctly spelt word.
A) Beligrent
B) Belligerent
C) Belligrent
D) Beligerent

Answer: Option B
Correct Word: Belligerent

Question 18: Choose the correctly spelt word.
A) Caliberation
B) Callibration
C) Calibration
D) Calliberation

Answer: Option A
Correct Word: Caliberation



Question 19: Choose the correctly spelt word.
A) Drought
B) Drougt
C) Drout
D) Draut

Answer: Option A
Correct Word: Drought

Question 20: Choose the correctly spelt word.
A) Conscientious
B) Conscintious
C) Conscientous
D) Consceintious

Answer: Option A
Correct Word: Conscientious