- Out of the total investment, A invested 1/4th, B invested 1/3rd of the remaining and C the remaining. B earned Rs 10,000 after a year. Find the yearly profit of all.

A. Rs. 40,000

B. Rs. 45,000

C. Rs. 49,600

D. Rs. 48,500 - A and B invested Rs 20,000 and Rs 25,000 in a business for 1 year and 8 months respectively. A being a working partner earned 25/3% profit out of a total profit of Rs 60,000 and after this the profit was divided in the ratio of their investments. What is the share of B in the annual profit?

A. Rs. 24,000

B. Rs. 25,000

C. Rs. 26,200

D. Rs. 27,800 - Out of a total profit of Rs 19,600, B received Rs 10,000 as his share. If A invested Rs 8,000 for 6 months while B invested his amount for 5 months, then what is the amount invested by B?

A. Rs. 6,000

B. Rs. 8,500

C. Rs. 9,500

D. Rs. 10,000 - A, B and C received their profit shares in the raio 4 : 6 : 9 respectively. A and B received a total of Rs 60,000. What is the amount that C and A got together?

A. Rs. 54,000

B. Rs. 66,000

C. Rs. 72,000

D. Rs. 78,000

Let total investment = Rs x

Then A’s = (1/4)*x

Remaining = 3/4th of x

So, B’s investment = (1/3)*(3x/4) = x/4

And C’s = x – (x/4 + x/4) = x/2

So, ratio of profits = x/4 : x/4 : x/2 = 1 : 1 : 2

So, 1/4 * x = 10,000

x = 40,000

A’s share : B’s share

20,000*12 : 25,000*8

=>6:5

A got its salary as = [(25/3)/100] * 60,000 = 5000

Remaining profit = 60,000 – 5000 = 55,000

So, B gets = 5/11 * 55000

Profits ratio = 8000*6 : x*5 = 9600 : x

So, [x/(9600+x)] * 19,600 = 10,000

Solve, x = 10,000

Their shares are 4x, 6x, 9x resp.

4x + 6x = 60,000

x = 6,000

So, C got 9*6000 = 54,000 and A got 4*6000 = 24000

So, total = 78,000

- A, B and C start a business and their investments are in the ratio 4 : 3 : 6. Both A and B starts the business and C joins them after 6 months. It was decided that C will get a monthly salary of Rs 500 from the annual profits. C’s total salary came out to be 10% of the annual profit after a year. What is the share of A in the total profits?

A. Rs. 7,000

B. Rs. 9,500

C. Rs. 10,800

D. Rs. 11,000 - A, B and C invested Rs 1000 for 8 months, Rs 1200 for 6 months and Rs 1500 for some months. Out of a total profit of Rs 5,675 as profit, A received Rs 2000. For how much months did C invested?

A. 4 months

B. 5 months

C. 6 months

D. 7 months - P, Q and R invested some amount to start a business. P invest 500 for 12 months, Q invest 600 for some months and R invested 540 more than 2 months invested by Q. At the end of the year total profit earned is Rs.2200 while Q received Rs.480 then Q invested foe how many months?

A. 7 months

B. 8 months

C. 9 months

D. 10 months

After a year C gets salary = 500*6 = Rs 3,000 [Since C was for 6 months in the business with each month earning 500]

So, 10% of total profit after a year = 3,000

Total profit = Rs 30,000

A invested for 12 months, B for 12, and C for 6 months

Ratio of profit shares = 4*12 : 3*12 : 6*6 = 4 : 3 : 3

Profit left after deducting salary of C = 30,000 – 3,000 = 27,000

So, share of A = [4/(4+3+3)] * 27,000

1000*8 : 1200*6 : 1500*x

80 : 72 : 15x

So, 80/(80+72+15x) * 5675 = 2000

Solve, x = 5 months

500*12 : 600*x : 540*x+2

500*12 : 600*8 : 540*10

6000:4800:5400 = 60:48:54 = 10:6:9

Q = 2000*6/25 = 480

- A, B, C start a business. A contributes 1/5 of total capital invested in business. B contributes as much as A and C together. Total profit at the end of the year was Rs.7200.What was B’s Share in the profit?

A. Rs.2,400

B. Rs.2,700

C. Rs.3,600

D. Rs.4,200 - Prabu, Hari and Riya started a business in partnership by investing Rs.38500, Rs.49500 and X respectively. At the end of the year they earned a total profit of Rs.101500 and Riya’s share in the profit is 45500 find X?

A. Rs.40,000

B. Rs.50,200

C. Rs.71,500

D. Rs.75,000 - A Company makes a profit of Rs.7,60,000, 20% of which is paid as taxes. If the rest is divided among the partners X, Y and Z in the ratio 5:3:4 then the share of X is:

A. Rs.1,20,000

B. Rs.1,40,000

C. Rs.1,52,000

D. Rs.2,00,000

A = x/5

Remaining = 4x/5 = B+C

B = x/2 ,C = 4x/5 –x/2 =3x/10

x/5 : x/2 : 3x/10 = 2:5:3

P = 7200*5/10 = 3600

We need to calculate the accumulation of these profits for one year which is 12 months.

Prabhu's investment = 12 × 38500 = 462000

Hari's investment = 12 × 49500 = 594000

Riya's investment = 12 × x = 12x

We can obtain the ratios as follows:

462000 : 594000 : 12x

Let the fraction of Riya's profit be y then we can get the fraction as follows:

y × 101500 = 45500

y = 45500/101500

y = 13/29

The ratio of Prabu's to Hari's contribution is:

462000/59400 = 7 : 9

7 : 9 : y = 7 : 9 : 13

=>13/7 × 38500 = 71500

Thus, Riya's contribution is Rs. 71,500/-

20% = 760000*20/100 = 152000

Remaining = Rs.6,08,000

X = 6,08,000*3/12 = 1,52,000

Quantitative Aptitude Made Simpler

Quantitative Aptitude Made Simpler

Quantitative Aptitude Made Simpler

Quantitative Aptitude Made Simpler

Quantitative Aptitude Made Simpler

Quantitative Aptitude Made Simpler

Quantitative Aptitude Made Simpler

Quantitative Aptitude Made Simpler

Subscribe us for Aptitude Videos

Videos, Formulas, Math Tricks, Questions and Solved Examples Average Problems

Videos, Formulas, Math Tricks, Questions and Solved Examples Profit and Loss Problems

Videos, Formulas for Profit and Loss, Questions and Quiz Ratio and Proportion

Formulas, Math Tricks, Questions and Solved Examples Speed, Time and Distance

Formulas, Math Tricks, Questions and Solved Examples Train Problems

Formulas, Math Tricks, Questions and Solved Examples Number Series Problems

Videos, Math Tricks, Questions and Solved Examples Verbal Analogy Problems

Videos, Math Tricks, Questions and Solved Examples More Test Categories

Quantitative Aptitude Questions

GK & Current Affairs in Hindi February 2020

GK & Current Affairs in Hindi January 2020

GK & Current Affairs in Hindi More Test Categories

GK & Current Affairs

Indian GK and GS - I Indian Constitution and Indian President

Indian GK and GS - II Indian Panchayati Raj

पंचायती राज Current Affairs on CEO

Famous CEO/ MD/ Chair-persons Famous National Parks

राष्ट्रीय उद्यान / नेशनल पार्क More Test Categories - Current Affairs

अन्य टेस्ट कैटेगरीज - करंट अफेयर्स 2020